Studentski projekat Unboxing Music
MUZIČKA AKADEMIJA CETINJE

Studentski projekt Unboxing Music

U subotu, 20. aprila, na Muzičkoj akademiji na Cetinju, održan je projekat pod nazivom "Unboxing Music", čije su autorizaciju potpisali studenti Anja Petričić (MA), Filip Miladinović (MA) i Sara Joksimović (FDU), uz mentorstvo profesorice dr Nine Perović, a u okviru predmeta Stručna praksa.

Projekat je zamišljen kao jedan vid muzičkog pozorišta, a namijenjen je učenicima srednjih muzičkih škola iz Podgorice i Tivta, kao i studentima drugih likovnih akademija. Koncept projekta uključivao je provođenje publike kroz povijesne epohe u glazbi, od srednjeg vijeka do modernog doba, u obliku instrumentalnih djela, poezije i narativa.

U dizajnu i procesu realizacije projekta uspostavljena je saradnja sa studentima Fakulteta dramskih i likovnih umjetnosti, Fakulteta za crnogorski jezik i književnost, kao i sa učenicima srednje umjetničke škole „Petar Lubarda“ na Cetinju.

Ovaj projekat je bio od izuzetne važnosti za polaznike Muzičke akademije jer su stekli vrijedno iskustvo iz cijelog procesa, od pripreme do realizacije. Timski rad, usavršavanje organizacijskih vještina i izgradnja odnosa s kolegama iz drugih umjetničkih područja prepoznati su kao vrlo važni segmenti za njihov osobni i profesionalni razvoj. 

https://www.ucg.ac.me/objava.php?blog_id=1238&objava_id=179516&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2lH-fl8IQw5ajjiUq5PLxg2jUSdw3moHp8s5cEh89ocwLJWXRuKYw81Pw_aem_AYLD90VhaI2makNPrKYOZj89joh0D7XnZERLX9kULytUQ7Yom4I7pZJOsh2QXQrQFMevGBGug79luw8Nm88Mzphy

Najava PRVOG MEĐUNARODNOG TAKMIČENJA DUVAČKIH INSTRUMENATA
TV BUDVA